Kuzey Göz´den başarılı operasyon

   Kuzey Göz´den başarılı operasyon

Kuzey Göz´den başarılı operasyon

 

 

Kuzey Göz´den başarılı operasyon

Trabzon´da hizmete giren Kuzey Göz Merkezi başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Gürcistan´da bir gözü tamamen görmeyen diğer gözü de kapanma noktasına gelen Nugzer Mikaladze, başarılı bir operasyonla yeniden görmeye başladı ve Türk hekimlerine teşekkür etti.

 

Gürcistan yaşayan 51 yaşındaki Nugzer Mikaladze, Şeker Hastalığı nedeniyle neredeyse görme yetisini tamamen kaybediyordu. Trabzon´a gelerek Kuzey Göz Tıp Merkezi´nde ameliyat olan Mikaladze, eskiden 10 cm önünü bile göremezken şimdi 1 metre uzağı bile görüyor? Mikaledze´nin görme yetisinin ilerleyen günlerde daha da gelişeceği belirtildi.

 

Trabzon´da yeni açılan Kuzey Göz Görme Hastalıkları Tıp Merkezi hem Türkiye´den, hem de yurt dışından büyük ilgi görüyor.

Hizmete başladığı ilki günden beri bir dizi başarılı ameliyatlara imza atılan Kuzey Göz Tıp Merkezi´nde 61. ameliyatı ise Gürcistan Batum´da yaşayan 51 yaşındaki Nugzer Mikaladze´ye yapıldı.

Şeker Hastalığına bağlı olarak ilk olarak sağ gözünün görme yetisini kaybeden Mikaladze, ardından sol gözünde de problem yaşamaya başlayınca şifayı Trabzon´da buldu.

Tavsiye üzerine Trabzon´a gelerek Kuzey Göz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Can Kaya´ya muayene olan Mikaladze´ye ameliyat kararı verildi. Gürcistan´da iki gözünden de ameliyat olan ancak görme yetisi geri gelmeyen Mikaladze, kendisini Türk doktorlarına emanet etti.

Trabzon´da Kuzeygöz Tıp Merkezi´nde sol gözünden ameliyat olan Mikaladze, ameliyatın ardından gözü açılınca büyük mutluluk yaşadı. Ameliyattan önce 10 cm önünü bile göremeyen Mikaladze, ameliyatın ardından ise 1 metre uzağı bile görebiliyor.

 

ŞEKERE BAĞLI OLARAK İKİ GÖZÜNÜ DE KAYBEDİYORDU

Ameliyatla ilgili konuşan Kuzey Göz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Can Kaya, ?Hastamız, şekere bağlı olarak absolü, yani ışığı da hissetmeyen bir durumda.  Hastamızın sağ gözü ise yine şeker hastalığına bağlı olarak göz içinde kanama oluştu. Retina dekormanı dediğimiz sinir ayrılması erişmiş. Göz içinde yoğun kanaması olan bir hasta. Tabi bütün bunlar şekerin göz içinde yaptığı tahribata bağlı. Son evredeydi hastamız´´ dedi.

 

AMELİYAT OLMASAYDI  GÖRME YETİSİNİ TAMAMEN KAYBEDECEKTİ

Ameliyat olmasaydı görme yetisini kaybedeceğini söyleyen Kaya, ´´Sol gözü ışık görmediği için ameliyat şansını kaybetmiş.  Sağ gözünde ışık hissini kaybetmediği ve görme şansı olduğu için en azından onu kurtaralım görmesini attıralım diye ameliyat planladık. Retina cerrahisi ameliyatı yaptık. Ameliyat olmasaydı o da son evreye gelmiş, göz siniri ışık hissini kaybedecek duruma gelmişti. En azından hayatını bu şekilde idame ettirsin, görmesini arttırsın diye yaptığımız ameliyat. Şuanda1 metreye kadar görüyor? ifadelerini kullandı.

 

TEK GÖZÜ KURTULDU

Ameliyatın iyi geçtiğini ve öncekinden daha iyi gördüğüne dikkat çeken Mikeladze, "Ameliyat iyi geçti. Şu an öncekinden daha iyi görüyorum. Bundan sonra daha da iyi göreceğim. Batum´dan gelirken özellikle Can beye gelmek istedim. Özellikle bu hastaneye geldik. Gerçekten sağolsun ameliyatım çok güzel geçti. Şuanda öncekinden daha iyi görüyorum. Tek gözüm kurtulmuş oldu? dedi.