?İslâm demek, güven demektir!?

                    ?İslâm demek, güven demektir!?

Maçka İlçe Müftülüğünün ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinliklerinde konuşan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi, ?İslâm demek, güven demektir!?

                    ?İslâm demek, güven demektir!?

Maçka İlçe Müftülüğünün ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinliklerinde konuşan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi, ?İslâm demek, güven demektir!?

                  Maçka İlçe Müftülüğünün ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ konulu konferans büyük ilgi gördü. Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, emniyet ve güvenin olmadığı toplumlarda adaletten de bahsedilemeyeceğini kaydetti.
Maçka Müftülüğü konferans salonunda 19 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen konferansa ilgi büyüktü. Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi´nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta Kaymakam Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Koray Koçhan, Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın, İl Müftüsü Remzi Çalık, ilçe müftüleri, siyasi parti ve kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulunurken, din görevlileri ve vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

GÜVENSİZ TOPLUMLAR MUTSUZDUR!

             Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Sukenarı Mahallesi Kayaiçi Cami İmam Hatibi Şaban Can´ın Kur´an tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Remzi Çalık yaptı. Çalık´ın konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü´nce hazırlanan sinevizyon gösterisi gerçekleşti. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ konulu bir konferans verdi. Konferansta güven olgusunun önemine vurgu yapan Çelebi, güvensiz toplumların içine kapanık ve mutsuz bir hale bürüneceğini belirtirken, dünyanın birçok ülkesinde ve ülkemizin hemen yanı başında Suriye´de yaşananlara değindi. Camilerin güven mekânları olduğunu ve olması gerektiğini belirten Selahattin Çelebi; ?1446 yıldır geldiğimiz nokta camilerin bombalanması, çocukların öldürülmesi olmamalıdır. Emniyet en temel insan haklarından biridir. Emniyet ve güvenin olmadığı toplumlarda adaletten bahsedemezsiniz!? şeklinde konuştu.
Günümüzde batılı şer odaklarının İslam´ı önyargılarına kurban edip kötü gösterme gayreti içerisine girdiklerini aktaran Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, turistik amaçla ülkemize gelip metroda seyahat edenlerin ezandaki ?Alla hu Ekber´ sözünü, hemen akabinde patlayacak bir bombanın habercisi olarak değerlendirip koltukların altına saklandıklarını, bunun da kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti. İnsanların güvensizliğin girdabına sürüklemek isteyenlerin varlığına dikkat çeken Çelebi; ?Müslüman, elinden ve dilinden zarar gelmeyen kimsedir. Günümüzde bu özelliği tersi bir çerçeveye sokmak isteyenler var. Buna peygamber ahlakıyla ahlaklanıp müsaade etmemek ve güven veren bir anlayışla cevap vermek zorundayız. Ancak bu sadece söylemle olmaz. Söylemdeki samimiyeti hayatımıza aktaramaz ve eyleme dökemezsek güveni tesis etmemiz zordur. Bunu sağlamak zorundayız!? ifadelerini kullandı.
Çelebi´nin konuşmasından sonra Maçka Yavuz Sultan Selim Kur´an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencilerinin sunduğu gösterinin ardından  ?Kutlu Doğum Haftası´ etkinlikleri kapsamında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilirken, program Kutlu Doğum Aşı´ ikramıyla sona erdi.