HER ŞEY MAÇKA İÇİN!

 HER ŞEY MAÇKA İÇİN!

MAÇKA, ÜRETEREK KALKINACAK!

MAÇKA, ÜRETEREK KALKINACAK!

HER ŞEY MAÇKA İÇİN!


Bir yıl içerisinde Maçka´ya ikinci işyerini kazandıran Ozan Sezen Öztürk, Maçka´nın girişimci insanlar ve cesur adımlarla kalkınacağı görüşünde!


Bir yıl önce Köylüm Çiftlik Şarküteriyi hizmete açan, bu yıl da Maçka´m Temizlik ile iş hayatında önemli bir atılım içerisine giren Ozan Sezen Öztürk; ?Maçka´yı el ele vererek güç birliğiyle büyütebiliriz!? dedi.
İlçedeki genç girişimcilerden biri olan Ozan Sezen Öztürk, amacının ilçenin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirtirken; ?Maçka için iyi bir hizmet vermek,üreterek kalkınmak ve ilçenin istihdamına da katkı sunmak istiyorum!? ifadelerini kullandı.

İZLENİMLER OLUMLU!
Maçka´m Temizlik adlı şirketi yeni açmasına karşın edindiği izlenimlerin son derece olumlu olduğunu belirten Öztürk; ?Gücümün yettiği kadarını yaparım. Yapamayacağıma inandığım işe girerek kendime ve bana bel bağlayanlara zarar vermem.? diye konuştu.
Maçka´m Temizlik´in ilçedeki büyük bir boşluğu doldurduğuna inandığını, özel anlamda birçok ortamda sorun olan temizlik olayının şirketleri sayesinde ortadan kalkacağını belirten Ozan Sezen Öztürk şunları kaydetti;
?Amacımız, gücü yetmeyen insanlarımızın evi dükkânı olsun, bağı bahçesi olsun gereken koşullarda ve müşterilerimizin isteği doğrultusunda temizlik ve bakımını gerçekleştirmek. Maçka´da olmayan bir şeyi yaparak farklılık yaratmak istiyoruz. Amacımız Maçka´mızın kalkınması noktasında desteğimiz olsun, bizim de ilçemizin kalkınmasında payımız olsun. Güzel şeyler yaparak, ilçemizin gelişmesi ve kalkınmasına fayda sağlamak istiyoruz.
Maçka´ya destek çıkmaya halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Eşimiz dostumuz arkadaşlarımız ziyaret ederek destek oluyorlar. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, ilçe başkanlarımız yardımcı oluyor ve desteklerini ifade ediyorlar bu bizi daha çok çalışmak noktasında motive ediyor. Ben inanıyorum ki bir sene içerisinde başımızı kaşıyacak vaktimiz olmayacak!?

İŞ BEĞENMİYORUZ!
Bu aşamada tek sıkıntının işsiz gençlerin ve iş arayan insanların iş seçmesi olduğundan yakınan Ozan Sezen Öztürk; ?Biz yeni bir şirket olmasına karşın, Maçka´m Temizlik ile istihdama katkı sunmaya çalışırken ne yazık ki bazı insanlarımız, işe ihtiyaç duyduklarını belirtmelerine karşın iş seçiyor. Ben işyeri sahibi olmama rağmen yeri geldiğinde işim gereği paspas bile yaparken, iş arayanların önceliği büro elemanı olarak telefonlara bakmak oluyor!? diyerek istihdamın önlenmesi noktasında önemli bir soruna da parmak basmış oldu.
?Maçka´da yapmayı düşündüğüm birçok proje var, ancak eleman sıkıntısı yaşıyorum!? diyen Öztürk, işe ihtiyacı olanların öncelikle önyargılarını kırmasını ve kolaycılığa kaçmamalarını istiyor.

ÖRNEK ALDIĞIM KİŞİLER VAR!
25 yaşında olmasına karşın 12 yıldan bu zamana kadar hep ticarette ve iş hayatının içinde olduğunu vurgulayan Ozan Sezen Öztürk; ?Hep bir şeyler öğrenmek, öğrendiklerimi yatırıma ve üretime dökmek istedim. Bunun için ticarette ve iş dünyasında hep bu işin duayenleriyle birlikte bulunmaya gayret gösterdim Onlardan bir şeyler kapmak, başarının sırrını öğrenmek için çaba harcadım.? derken, bu anlamda bazı Maçkalı işadamlarının kendisine fikir anlamında büyük katkıları olduğunu söyledi.
?Bu işadamlarının, her zaman bir adım ötesini görerek yüksek öngörüyle hareket etmeleri, çoğu zaman ani ancak isabetli kararlarla iş hayatına yön vermeleri, fikirlerimi şekillendirmemde öncü olmuştur.? diye konuşan Öztürk, oturmaktan değil sürekli çalışmaktan ve üretmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

MEMUR MESAİSİ GİBİ!
Maçka´m Temizlik firmasında üç bayan, bir erkek olmak üzere dört çalışanın bulunduğunu, ilerleyen zamanlarda bu sayının daha da artmasını umut ettiğini belirten genç işadamı Ozan Sezen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Ev, iş yeri, ofis, inşaat sonrası, merdiven boşluğu, cam ve bina temizliği. Bağ bahçe hizmetleri, mezarlık, ağaç bakımı, çatı oluğu, kalorifer ve baca temizliği gibi birçok hizmet alanımız var!
İşyerimizde asgari ücret veriyoruz ve tüm çalışanlarımız sosyal güvence altında bulunuyor. Bir memurun çalışma saatleri gibi işimiz sabah 08.30- akşam17.00 arasında oluyor. Bunun dışına çıkmıyoruz.

MAÇKA, HAK ETTİĞİ YERDE OLMALI!
Bizler Maçka´mızın büyüyerek güzelleşmesini, gelişmesini özellikle ilçemizde yeni iş sahalarının yeni mağazaların açılmasından mutluluk duyuyoruz. İstiyorum ki iş alanları daha da çoğalsın, kazanan Maçka´mız olsun. Bundan 5 yıl sonrasının Maçka´sı, fabrikaları ve yeni iş imkânları, buna bağlı sosyal alanlarıyla gelişmiş bir ilçe olsun istiyorum. Maçka denilince insanların saygıyla durup düşüneceği bir ilçe olsun istiyorum. Sadece kötü günde değil, iyi günlerde de birlik olalım, birlikte el ele vererek ilçemize katkı sunalım istiyorum.?

ÖNCELİĞİ İLÇEMİZE VERELİM!
Maçka´nın kalkınması için talep edilen ve yapıla gelen işlerde önceliğin ilçedeki firmalarda olması gerektiğini belirten Ozan Sezen Öztürk, ilçedeki kalkınmanın ancak bu şekilde sağlanabileceğini savundu.
Kendi gibi iş hayatına atılmak isteyen genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Öztürk; ?Ben 25 yaşında olmama karşın bir yıl içerisinde ikinci işyerini ilçeme kazandırdım. Borç denildiğinde benim de borcum var. Ancak bunun için üretime dönük çalışmalarım da var! Bugün iş hayatına atılmak isteyen Maçkalı kardeşlerimiz korkmadan akılcı adımlarla ve ihtiyaçları doğru hesaplayarak ve iyi araştırarak iş kurabilirler.? ifadelerini kullandı.
Genç işadamı Ozan Sezen Öztürk, günümüz şartlarında işe atılırken korkmadan, cesur ve doğru adımlarla hareket etmenin önemini vurgularken, bunu yaparken de Maçka´ya zarar verecek adımlardan kaçınılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU