Furkan, münazarada duygulandırdı

           Furkan, münazarada duygulandırdı

Sakarya Şahin Okulları Özel Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği münazara oldukça tartışmalı ve çekişmeli geçti

           Furkan, münazarada duygulandırdı

 

Sakarya Şahin Okulları  Özel Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği münazara oldukça tartışmalı ve çekişmeli geçti

 

Ayşe Cemile Menteşe Keskin   

 

                      Okul öğrencilerinden Furkan Ön ve gurup arkadaşları  ?Çocuğun yetişmesinde okulun daha etkili olduğunu savunuyorum?  tezini savundu. Furkan Ön yaptığı duygulu ve etkili konuşması  jüri üyelerinden tam not alırken, ailesini de, onurlandırdı.

                       Bir öğrencinin başarısı ailesini mutlu ettiği kadar öğretmenlerini de, mutlu eder. Furkan sahneye çıktığında gözler ona çevrilmişti. Gözlerin kendisinden olduğunu fark eden Furkan daha da heyecanlandı ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. ?eğer huzurunuzdaysam okuldan aldığım  eğitim ve  öğretim sayesindedir. Okul mühim ve temeldir. Atatürk´ün; ?hakiki mürşit ilimdir.  ilimdir, fendir.´ Bilgilere ulaşılmadığı zaman cahil kalınır.? 

                  Hz. Ali´nin ?bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum´ sözünün boşuna olmadığını söyleyen Furkan, okulda öğretilenlerin bir ömür boyu olduğunun altını çizerek; ?anne ve babalara çok görev düşmektedir. Sizlerin duaları bizleri her daim koruyacak. Hem bu dünyada hem de o dünyada. Her anne baba çocuğun yanında olmalı ve onura etmelidir. Önce aileme anneme, babama sonra öğretmenlerime teşekkür ediyorum.?