FABRİKAYI TRABZON´A İSTEDİ

              FABRİKAYI TRABZON´A İSTEDİ

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı İş Adamı Dündar Ayyıldız, Trabzon Yatırım Adası´nın Trabzon ve bölgemiz için önemini vurguladı

              FABRİKAYI TRABZON´A İSTEDİ

 

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı İş Adamı Dündar Ayyıldız, Trabzon Yatırım Adası´nın Trabzon ve bölgemiz için önemini vurguladı

 

            Yatırım Adası sözünün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başbakanlığı dönenimde 2014 yılında verildiğini hatırlatan Ayyıldız, Ticaret ve Sanayi Odası ile Bakan Sayın Süleyman Soylu´nun sıkı takibi ve desteği ile bugünkü aşamaya gelindiğini kaydetti.

Ayyıldız şu açıklamalarda bulundu: ?Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü´nün önümüzdeki süreçte Türkiye´nin kalkınma sürecine ilişkin açıklamalarını okudum. Trabzon Yatırım Adası gibi yatırımları örnek vererek Türkiye´nin artık OSB´ler aracılığıyla değil bu tür teknolojik yatırımlarla kalkınabileceğini ifade etti. Bir diğer ifadeyle Trabzon Yatırım Adası´nın Türkiye´nin bir projesi olduğunu ve bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

77 hektarlık alanda kurulması planlanan Yatırım Adası´nın sadece Trabzon ve bölgemiz değil ülke kalkınmasına da büyük bir katkı sağlayacağını ifade etmek isteriz. Yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan bu projeye yoğun hassasiyet göstermeliyiz. Ticaret ve Sanayi Odamızın bunun farkında olduğunu görüyoruz. Ben buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum. Yatırım Adası´nda yerli otomobil fabrikasına ev sahipliği yapabiliriz. 2023 yılında seri üretime geçmesi planlanan yerli otomobilin fabrikası Trabzon Yatırım Adası´na kurulabilir. Ortahisar Kent Konseyi Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir talepte bulunuyoruz. Trabzon ve bölge için bugüne kadar hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu öneriyi değerlendireceğine inanıyor, Trabzon´a hoş geldiniz diyoruz.?