DOĞRU BİLİNÇ İÇİN EĞİTİM ŞART!

              DOĞRU BİLİNÇ İÇİN EĞİTİM ŞART!

Bölgedeki ağaçlandırma çalışmasına büyük önem veren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü´nün talimatlarını harfiyen uyguluyor

                DOĞRU BİLİNÇ İÇİN EĞİTİM ŞART!

Bölgedeki ağaçlandırma çalışmasına büyük önem veren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü´nün talimatlarını harfiyen uyguluyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın direktifleri doğrultusunda başlatılan ağaçlandırma ve bilinçlendirme çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) nezdinde ülke genelinde sürdürülürken, bölgemizde de Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Maçka Orman İşletme Müdürlüğü´nün planlı ve gayretli çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

AĞAÇ DEMEK, ORMAN DEMEK!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın ülke genelinde başlattığı ağaçlandırma hamlesi tüm illerde büyük bir titizlikle uygulanırken, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ülke genelinde son 14 yılda 3 Milyar 750 Milyon fidanı toprakla buluşturdu.
Bu programı ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla aksatmadan sürdüren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü ise, bölgenin toprak yapısını koruyan ve tutan el konumundaki ağaçları toprakla buluşturma bilincini geleceğimiz olan çocuklara da aşılamak için eğitimi ön planda tutuyor!
Yürütülen çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı, sahil kesiminden başlayarak yürütülen ağaçlandırma çalışmalarında, ağacın dikildiği bölgenin toprak yapısı ve iklim durumuna dikkat edildiğini belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın Orman Genel Müdürlüğü´ne yönelik talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Yazıcı, ağaçlandırma çalışmalarında yerli ağaç türünü ön planda tuttuklarını, bu yapıyı bozmadan ağaçlandırma yaptıklarının altını çizdi.


ORMAN SEVGİSİ TEMELDEN VERİLİYOR!
Orman sevgisinin küçükten kazandırılmasının önemine dikkat çeken Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı, bu çerçevede geçen yıl Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yürüttükleri çalışmaları bu yıl da tekrarlamak istediklerini kaydetti.
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Sincap Çocuk Tiyatrosu´nun Mart ve Nisan ayları içerisinde özellikle İlkokul çocuklarına yönelik orman ve doğa sevgisini aşılayan oyunlar sergileyeceğini kaydeden Yazıcı, orman mühendislerinin de İlköğretim okullarına giderek konuyla ilgili sunum yapacaklarını hatırlattı.
21-27 Mart tarihleri arasında Ormancılık Günü ve Haftası´nı kutlayacaklarını belirten Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı, bölgemizin ağaçlandırma ve Ormancılık çalışmalarına büyük gereksinim duyduğunu vurguladı.

EROZYONA KARŞI AĞAÇLANDIRMA!
Bölgedeki zemin yapısı dolayısıyla ağaçlandırmanın büyük önem arz ettiğini ifade eden Yazıcı, ağaçsız kalan bölgelerin sel ve heyelana bağlı olarak erozyona maruz kalma riskinin arttığını belirtti.

HEM OLUMLU, HEM DE OLUMSUZ ETKİLİYOR!
İlçe kırsalındaki nüfusun her geçen yıl azaldığını, bunun da ormancılık çalışmaları kapsamında hem olumsuz hem de olumlu etkilerinin olduğunu kaydeden Yazıcı; ?İlçe kırsalındaki nüfusun azalması çalıştıracak eleman bakımından bizi olumsuz yönde etkiliyor. Bununla birlikte geçen yıllara oranla kaçak kesim oranının düşmesine ve ormanların korunmasına da önemli bir katkı sunuyor!? dedi.

İLETİŞİM ARAÇLARI ÖNEMLİ!
Son zamanlarda gelişen iletişim araçları sayesinde orman suçlarında ciddi oranda azalma yaşandığının altını çizen Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı, doğadaki yaban hayatı ve ormanların korunmasında bu araçların büyük faydalar sağladığını sözlerine ekledi.

Ali TİRİTOĞLU