RÖTARLI KUTLAMA!

RÖTARLI KUTLAMA!

Maçka ilçesindeki 23 Nisan kutlamaları, hava şartları dolayısıyla gecikmeli olarak gerçekleştirildi

RÖTARLI KUTLAMA!

Maçka ilçesindeki 23 Nisan kutlamaları, hava şartları dolayısıyla gecikmeli olarak gerçekleştirildi

             Hava muhalefeti dolayısıyla önceki hafta sonu tam tarihinde yapılamayan 23 Nisan kutlamaları, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşebildi.
Maçka ilçe stadında gerçekleşen kutlamalara Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Engin Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Hüseyin Taş, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat Beldüz ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve STK temsilcileri öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam Haluk Çakmak ve Başkan Koray Koçhan´ın öğrencilere ve seyircilere yönelik bayram selamlamasının ardından söz alan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, öğretmen, öğrenci ve diğer tüm katılımcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlarken, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR!
İçinde bulunduğumuz zamanda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi aktarırken, bu zamanda birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyledi.
?100 yıl önce Çanakkale´den ülkemize girmeyi başaramayanların torunları bugün, çanak antenlerle, telefonlarla, her türlü teknoloji ve sosyal ağlarla birlikte içimize girmeye çalıştılar. Bugün 15 Temmuzları anlayabilmek için geçmişe bakmamız gerekir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, geçmişini de öğreterek hazırlayacağız. Geçmişi anlamadan geleceğe ulaşmanın zorluğunu idrak etmek durumundayız. Atalarımızın bize bıraktığı emanete sonuna kadar sahip çıkmak durumundayız.

SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ!
Mehmet Akif´in de dediği gibi ?Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!? ifadelerini kullanan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, yine Mehmet Akif Ersoy´un ?Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.? sözlerini hatırlatarak; ?Birliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir güç bizi yıkamayacaktır. Bizi bu coğrafyadan etmek isteyenlerin binlerce yıllık tarihimiz boyunca ödediğimiz bedelleri çok iyi anlaması gerekir!? dedi.
Konuşmasında sadece çocuklara değil anne babalara da önemli tavsiyelerde bulunan Orhan Topal, anne babaların çocuklarını ?iyi yetiştireyim, eksiği olmasın´ derken şımartmamalarını istedi.
Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın konuşmasından sonra, Maçka´daki bazı okulların gösterileri izlendi, ardından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı il genelinde gerçekleştirilen; sportif, sosyal ve kültürel alanlardaki yarışma ve etkinliklerde başarı gösteren okullar, öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Kaymakam Haluk Çakmak ve Belediye Başkanı Koray Koçhan dâhil olmak üzere kurum amirlerinin katıldığı ödül töreninin ardından spor oyunları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Ali TİRİTOĞLU