TRABZON'DA OLLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

TRABZON

Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon’a konuk olan Eğitimci-Yazar Hayati İnanç; “Trabzon’da olmaktan gurur duyuyorum”

TRABZON'DA OLLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon’a konuk olan Eğitimci-Yazar Hayati İnanç; “Trabzon’da olmaktan gurur duyuyorum”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri yoğun ilgiyle takip ediliyor. Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, ‘Can Veren Pervaneler’ isimli söyleşi programıyla Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

TRABZON’DA HAYATİ İNANÇ İZDİHAMI
Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ‘Can Veren Pervaneler’ isimli söyleşisi ile Trabzonlu vatandaşlarla bir araya geldi. İnanç, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, Divan Edebiyatı’ndan günümüze uzanan keyifli sohbetiyle Trabzon halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı söyleşide salon tıklım tıklım doldu. Salona sığmayan vatandaşlar söyleşiyi kültür merkezinin diğer salonuna kurulan ekranlardan canlı olarak izlediler.

7 BİNDEN FAZLA BEYİT OKUDU  
Trabzonluların büyük ilgi gösterdiği programda, 7 binden fazla beyiti ezbere okuyan Hayati İnanç, Divan Edebiyatı’nın en önemli şairlerinin eserlerini kendine has üslubuyla izleyenlere aktardı. ‘En değerli iş insana yatırımdır' diyen İnanç, ‘İlahi Aşk’ı Divan Edebiyatı’ndan verdiği örneklerle anlattı. Özellikle gençlere de tavsiyelerde bulunan İnanç, okumanın önemine değinerek gençlerin kendilerini zaman kaybına uğratacak ve geriye götürecek işlerden uzak durmaları gerektiğini vurguladı. Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade eden Hayati İnanç, salonu dolduran izleyicilere de teşekkür etti.

KÜLTÜR MERKEZİ GERÇEK İŞLEVİNİ GÖRÜYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat ekinliklerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise, “Uzun yıllardır Trabzon’da bu tür etkinlikler yapılmıyordu. Büyükşehir Belediyesi artık bir program dâhilinde her ay dolu dolu programlar yamaya başladı. Daha önceden Hamamizade’ye ya resmi törenler ya da nikâhlar için gelirdik. Şimdi ise çeşitli kültür-sanat etkinlikleri için geliyoruz.  Nihayet bir kültür merkezi gerçek işlevini görüyor” ifadelerini kullandılar.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Şubat ayında da birçok etkinliğe katıldıklarını belirten vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan programlarda 7’den 77’ye herkes düşünülmüş. Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesine imkân sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.
Yaklaşık 2 saat süren söyleşi, alkışlar eşliğinde son buldu.