BYEGM´NİN ?YÜREĞİMİZE SIĞINANLAR´ SERGİSİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR

BYEGM´NİN ?YÜREĞİMİZE SIĞINANLAR´ SERGİSİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR

Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla BYEGM Basın, Kültür ve Sanat Merkezi´nde açılan ve Türkiye´nin 80 yıllık bir zaman diliminde ağırladığı mültecilerin fotoğraflarıyla oluşturulan "Yüreğimize Sığınanlar" sergisini, Etimesgut Şehit Kaymakam Muhammed Fati

BYEGM´NİN ?YÜREĞİMİZE SIĞINANLAR´ SERGİSİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR

 

Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla BYEGM Basın, Kültür ve Sanat Merkezi´nde açılan ve Türkiye´nin 80 yıllık bir zaman diliminde ağırladığı mültecilerin fotoğraflarıyla oluşturulan "Yüreğimize Sığınanlar" sergisini, Etimesgut Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ziyaret etti.

 

                  Nazi Almanya´sından kaçarak Türkiye´ye sığınan sanat ve bilim insanlarından; bugün ülkemizde ağırladığımız Suriyeli mültecilere, Türkiye´nin insani yardım konusunda neden dünya lideri olduğunu gözler önüne seren fotoğraflar öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, öğrencilere yaptığı konuşmada Türkiye´nin  zor durumda olan, yardıma ihtiyaç duyan kim varsa ırk, din ayırt etmeden yanlarında olduğunu vurgulayarak "Osmanlı döneminde pek çok gelenekle ortaya çıkan misafirperverliğimiz günümüzde de devam etmektedir." dedi. Türkiye Cumhuriyeti´nin geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum ve mağdurlara kollarını açtığını belirten Akarca, Türk milletinin alicenap, büyük yürekli, herkese yardım etmeyi seven bir toplum olduğunu söyledi. "Yüreğimize Sığınanlar" sergisinde yer alan fotoğrafların hikayelerine de değinen Akarca; öğrencilere "Yüce bir milletin fertleri olduğunuzu unutmayın, bu görmüş olduğunuz fotoğraflar bizim milli duygularımızla yaptığımız yardımların örnekleridir" diye konuştu. Suriye´de ki iç savaştan kaçan 3 milyon 250 bin civarında insanın Türkiye´ye sığındığını belirten Akarca, konuşmasının ardından sergiyi büyük bir merakla gezen öğrencilerin sorularını da yanıtladı.