EĞİTİM ADINA HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

EĞİTİM ADINA HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

EĞİTİM ADINA HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

EĞİTİM ADINA HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

KTÜ Endüstri Mühendisliği´nce düzenlenen, ?Geleceğini Netleştir GEN19 Kariyer Etkinliği´nde konuşan Başkan Genç; ?Eğitim adına her zaman yanınızdayız.?

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metni Genç, KTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen, Geleceğini Netleştir GEN19 Kariyer Etkinliği´nde konuştu.

BİLGİYE SAHİP OLAN GÜÇLÜ OLUR
Öğrencilere hitabında Türkiye´nin her zamankinden daha güçlü olmasını gerektiğini, bunun da bilgiye sahip olmaktan geçtiğini ifade eden Başkan Genç; ?Bu bilim yuvamızda, Cumhuriyetimizin üçüncü üniversitesinde eğitim alıyorsunuz. Bir taraftan teorik eğitim alarak bilimsel bilgilerle donanarak ama diğer yandan da pratiği birlikte taşıyabilmek için  bu programlar çok çok önemli programlardır. Eğitim adına her zaman yanınızdayız. O nedenle Endüstri Mühendisliği Kulübümüzün genç üyelerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu topraklarda üzerimizdeki sorumluluğu bihakkın yerine getirebilmek hem ilelebet göklerde şanlı Türk bayrağını bağımsız bir şekilde dalgalandırmak, hem medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirebilmek için artık her zamankinden daha güçlük olmak ve daha güçlü kalmak zorundayız. Bu da inovasyonla sağlanır. İnovasyonla bilgi olur... Bilgiye hızlı erişmek, hızlı erişilen bilgiyle beraber inovasyonla yeni şeyler üretmek. Şu anda inovasyonla beraber burada bulunan firmalarımız yeni şeyler ürettiler. Burada bulunan firmalarımız farklı bir şey ortaya koydular ve bu yüzden de marka oldular. Ve onu bilgiyle beraber donatarak bir şey ürettiler ve aynı seviyede olan diğer firmalardan öne çıktılar ve marka oldular.? şeklinde konuştu.

BU TÜR ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYORUM
Bu tür toplantıların Trabzon´da yapılmasını çok önemsediğini ve desteklediğini dile getiren Başkan Genç; ?Bu programları desteklemeyi bir lütuf olarak değil, bir vazife olarak görüyorum. Gençlere bizim geleceğimiz olduklarını sık sık söylemeliyiz, hatırlatmalıyız. Gelecek sizin demiyorum, bugün gençlerin diyorum. Tam da bugün zamanı... O sizin genç, zeki beyinlerinizde üreteceğiniz fikirlerle, bu ülke daha hızlı büyümeye başlayacak. Onun için öyle klasik tanımlamayı da bir tarafa bırakmak istiyorum.? ifadelerine yer verdi.

İNOVASYONLA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAKSINIZ
Gençlerin teknolojik gelişmeleri daha iyi takip ettiğini dile getiren Başkan Genç; ?O yüzden sizlere çok güveniyoruz. Belki burada edindiğiniz teorik ve pratik bilgilerle yeni teknolojiler yapacaksınız. Belki, bir marka üreteceksiniz. Şu anda savunma sanayiinde yerli üretim yüzde 24´ten, yüzde 60´a çıktı. Bu müthiş bir gurur vesilesidir. Sizlerin bu bilgilerle, bu pratikle ve bu inovasyonla çok güzel işlere imza atacağınızı ve ülkemizi daha yukarılara taşıyacağınıza inancım tamdır.  Zaten bizim en büyük gücümüz de gençliktir. O nedenle tekrar programı tertip eden kulübümüzü tebrik ediyorum, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.? diye konuştu.