BU SOBALAR HER DÖNEM SATILIYOR

BU SOBALAR HER DÖNEM SATILIYOR

BU SOBALAR HER DÖNEM SATILIYOR

BU SOBALAR HER DÖNEM SATILIYOR

Havaların özellikle akşam saatlerinde sertleştiği Maçka´nın yüksek kesimlerinde birinci tercih sebebi olan kuzine sobalar, Yaz-Kış ayrımı yapmıyor.

Maçka kırsalında vatandaşların soba konusundaki birinci tercihi kuzineli olurken, Maçka´nın usta demircisi Refik Çolak, kuzine sobaların yıllardır hem yaz hem de kış mevsiminde satılabildiğini söyledi.

KÖYLERDE VE YAYLALARDA İLK TERCİH
Bu tür sobalara genellikle yazın talep olduğunu vatandaşın köylerde ve yaylaklarda kuzine soba kullandığını belirten Refik Çolak; ?Kuzine soba Yaz Kış yapılıp satılır. İdeal bir üründür, çok kullanışlı olması bakımından vatandaşlarımız genellikle kuzine sobaları tercih ediyor.? şeklinde konuştu.
Doğalgazın Trabzon´da yaygınlaşmasıyla birlikte kuzine sobalara yönelik talepte azalma yaşandığını söyleyen Refik Çolak, bu gelişmenin Maçka´yı etkilemediğini, satışların geçen yıllarda olduğu gibi artarak devam ettiğini belirtti.

MAÇKA KIRSALINDA KUZİNE SOBA KULLANILIYOR
Maçka´nın kırsal kesimlerinde özellikle yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde akşam saatlerinde soğuyan havanın insanları soba yakmaya ittiğini söyleyen yılların demirci ustası Refik Çolak; ?Kuzine sobalar köylerde ve yaylaklarda yaz kış kullanılır. Bugün yüksek kesimlerde yer alan köylerde ve yaylalarda soba kullanılmayan ev yok gibidir. Kullanışı bakımından ideal olması sebebiyle de kuzine sobalar tercih edilir. Vatandaşın birinci tercihi kuzine sobalardır. Biz de her zaman üretimini ve satışını yaparız.? dedi.
Fatma KARAHASANOĞLU