AKUT VE METEOROLOJİDEN İŞBİRLİĞİ!

AKUT VE METEOROLOJİDEN İŞBİRLİĞİ!

AKUT ile Meteoroloji işbirliği içinde çalışacak

AKUT VE METEOROLOJİDEN İŞBİRLİĞİ!

AKUT ile Meteoroloji işbirliği içinde çalışacak

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon Ekibi gönüllüleri, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü´nü ziyaret ederek başta afet konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmaları olmak üzere çeşitli projelerdeki işbirliği olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

HER AN HAZIR DURUMDAYIZ
AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve beraberindeki gönüllüler, Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan´ı ziyaret etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğu ziyarette AKUT´un çalışmaları hakkında bilgi veren Ofluoğlu; ?Afetlere her an müdahale etmeye hazır durumdayız. Ayrıca doğal afetler ve deprem başta olmak üzere çeşitli konularda toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda öğrencilere özellikle önem veriyoruz ve okullardaki seminerlerimize yıl boyunca devam ediyoruz.? dedi.

TOPLUMUN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Doğu Karadeniz´in sel ve heyelan gibi doğal afetlerin sık meydana geldiği bir bölge olduğunun altını çizen Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan ise; ?Kurum olarak bize bağlı tüm illerde her an yaptığımız ölçümlerle yağış olaylarında uyarılarımızı en erken yapabilmenin çabası içindeyiz. Tabii ki başta öğrenciler olmak üzere toplumun afetler konusunda bilinçlendirilmesini önemsiyoruz ve bu konudaki çalışmaları destekliyoruz. AKUT´un bu amaçla yaptığı seminerlere biz de uzmanlarımızla destek vermeyi isteriz. Ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyor ve işbirliğimizin her konuda sürmesini bekliyoruz? diye konuştu.
AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da, Meteoroloji ile işbirliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı ve destekleri için teşekkür etti.