BİZ, BU ÜLKENİN MAYASIYIZ!

BİZ, BU ÜLKENİN MAYASIYIZ!

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Yakuphan; ?Nasıl ki süt maya olmadan yoğurt olmaz ise. Türkiye ve Dünya da Milli Görüşçüler olmadan huzura kavuşmaz!

BİZ, BU ÜLKENİN MAYASIYIZ!

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Yakuphan; ?Nasıl ki süt maya olmadan yoğurt olmaz ise. Türkiye ve Dünya da Milli Görüşçüler olmadan huzura kavuşmaz!

Saadet Partisi Şubat ayı İlçe Divan Kurulu toplantısı, Maçka İlçe Başkanlığında yoğun katılımla gerçekleşti.
Toplantıya Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın ev sahipliği yaparken, Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, İl Seçim İşleri Başkanı Ahmet Yakuphan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Aydın´ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri ve partililer de hazır bulundu.
Toplantının başında yaptığı konuşmada tüm teşkilat mensuplarının sürekli istişare içerisinde olmasının önemine değinen Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın; ?Saadet Partisi olarak Maçka´da yerel yönetim anlamında en iddialı parti olacağız. Ama bunun için her zaman istişare içerisinde olalım. Birbirimizden ve yaptığımız çalışmalardan haberdar olalım!? dedi.

?MAYA OLMADAN YOĞURT OLMAZ!?
Aydın´ın ardından söz alan Saadet Partisi Trabzon İl Seçim İşleri Başkanı Ahmet Yakuphan ise AK Parti iktidarını eleştirirken, Milli Görüşçülerin, kardeş gibi birbirine kenetlenmesi gerektiğini ve çalışırken sadece Allah rızasını gözetmesini istedi.
Saadet Partisi İl Seçim Kolları Başkanı Ahmet Yakuphan, şu ifadelere yer verdi;
?Biz Milli Görüşçüler olarak ayakta kalmak zorundayız. Eğer biz ayakta kalamazsak ülkemiz elden gider dünya şeytanların eline düşer. Afrin´deki operasyonlarda şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet ailelerine ve Türk milletine de sabırlar dileriz. Afrin´degördüğümüz, Mehmetçiğimizin gösterdiği üstün kahramanlığının zaferidir. Bu harekâtı sonuna kadar destekliyoruz ancak, bugüne gelinmesinde hükümetin bazı hatalar yaptığı inkâr edilemez. Eğer bize danışılsaydı, bu duruma gelinmeden sorunun çözüleceği inancındayız.

?BİZDEN AYRILANLAR HEP YANLIŞ YAPTI!?
Biliyorsunuz gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ve gerekse AK Parti teşkilatı mensuplarının sürekli tekrarladıkları bir şey var; ?Biz hata yaptık, kandırıldık!´ diye. Bizden ayrılanların hepsi yanlış yapmıştır. Biz doğru mu yapıyoruz peki. Biz doğru yapmaya çalışıyoruz! Bugün bunu daha iyi görüyoruz. Bakınız söylemler çatışması yaşanıyor. Dün bir şey söyleniyor, bugün ondan vazgeçiliyor. Önce bir şey yapılıyor, sonra inkâr ediliyor. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor; ?Biz birçok konuda yanlış yaptık!´ Böyle bir söylemle aslında kazanacağını zannediyor. Bugüne kadar Fetullah konusunda ?aldatıldık´ dedi mi? Dedi. Ergenekon konusunda ?Bizi kumpasa getirdiler´ dedi mi? Dedi. Bu PKK açılımı konusunda ?Bizi aldattılar´ dedi mi? Dedi. Suriye konusunda ?ABD bizi aldattı´ dedi mi? Dedi. Bakınız daha bir hafta önce Obama´nın da bizi aldattığını söyledi. Peki, bugün Sayın Putin aldatmıyor mu? Bir süre sonra ?Putin de bizi aldattı!´diyecek, göreceksiniz bunu da söyleyecek. Kardeşim sen Müslüman olduğunu söylüyorsun. O kitabında Müslümanların düşmanlarını Allah göstermiyor mu? Gösteriyor! Peki, bu sürekli tekrarlanan hatalar yanılmalar nereden kaynaklanıyor??

?MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER DÜNYANIN MAYASIDIR!?
Bir kazan sütü yoğurt yapmak için lazım gelenin yüz ya da iki yüz gram maya olduğunu söyleyen Yakuphan; ?Nasıl ki o kazandaki süt maya olmadan yoğurt olmaz ise, siz Milli Görüşçüler olmadan da ülkemiz ve dünya huzura kavuşamaz! Siz Milli Görüşçüler, sadece bu ülkenin değil dünyanın mayasısınız!? dedi.
Bütün dünyanın Milli Görüşçüleri takip ettiğini ileri süren Ahmet Yakuphan; ?Dünyadaki herkes kendi gazetelerinden önce Milli Gazete´yi inceliyor. Genel Başkanımız Temel Karamollağlu, dünyada ilgi odağı. Herkes onu takip ediyor. Allah razı olsun o da çok iyi idare ediyor.? diye konuştu.
Saadet Partisi olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Yakuphan; ?Bakın Cumhurbaşkanlığı konusunda Sayın Temel Karamollaoğlu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı desteklediğini ifade etmedi. Ardından ?Siz CHP ve HDP´nin kuyruğuna takıldınız´ şeklinde ağır suçlamalar gündeme geldi. Sayın Karamollaoğlu ?biz kendi adayımızı çıkaracağız´ diyor. Bakınız öyle bir aday çıkaracağız ki CHP´lisi, MHP´lisi, HDP´lisi hâttâ AKP´nin bir kısmı da ona oy verecek. Buna emin olabilirsiniz.? ifadelerini kullandı.

?İKTİDAR AFRİN´İ KULLANIYOR!?
Yakuphan açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Bakınız AK Parti´nin toplantılarında sürekli Afrin gündemi var. Bu ülkenin eğitim, ekonomi ve daha birçok önemli konusu varken sürekli Afrin´i gündeme getirerek oy kazanmayı amaçlıyor. Bu yanlıştır, dışarıda bir operasyon, maalesef içeride siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP anket çalışması yaptırıyor. O çalışmalarda Afrin´deki operasyonun oylarını yukarıya çektiğini gördüklerinden dolayı sürekli bunu siyasi malzeme olarak kullanıyor.
Dışarıda ordumuzun elde ettiği bir zafer hiçbir zaman içeride siyasi malzeme olarak kullanılmamalıdır. Siz içerideki sorunlar dururken bunları konuşmanız gerekirken konuşmuyorsunuz. Bunun yerine Afrin´i siyasi malzemenize alet ediyorsunuz. İçerideki sorunları konuşun. Mesela ekonomide duvara çarptınız, eğitimi milli olmaktan çıkardınız! Eskiden Demirel; ?Dün dündür, bugün bugündür!´ derdi. Bunlar şimdi bir şey söylüyor, bir saat sonra inkâr ediyor. Biz teşkilat olarak bunu biliyoruz, peki halk biliyor mu yok! Biz öncelikle ne yapacağız kardeş olacağız. Mesela şu Maçka´da İlçe Başkanım, İlçe Kadın Kolları ve gençlik Kolları başkanlarım, partimizin ilçe teşkilatı üyeleri ne yapacağız Maçka´yı kazanacağız. Maçka İlçe Başkanımız Sayın Hikmet Aydın´ın Türkiye´yi düşünmesine gerek yok. Şayet Maçka´yı kazanırsa zaten biz Türkiye´yi kazanmışız demektir. Biz Maçka´yı nasıl iyi hale getiririz, nasıl kalkındırırız bunların hesabını yaparsak millet inşallah arkamızdan gelecektir. Bununu için tek kelimeyle yapacağımız iş çalışmaktır. Ama bu çalışmaları yaparken nefsinizi öne çıkarmayacaksınız. Bütün yaptıklarınızı Allah rızası için yapacaksınız.?

?HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI!?
Yakuphan´ın ardından söz alan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Aydın, hedeflerinin Maçka Belediyesi´ni kazanmak olduğunu belirtirken, mevcut yönetimin
rant dışında Maçka´yı kalkındıracak hiçbir işe imza atmadığını iddia etti.
Son olarak konuşan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ise, Milli Gazete´nin manşetine dikkat çekerek; ?Milli Görüşçüler olarak dün ne söylemişsek bugün onun gerçekleştiğini görmekten dolayı maalesef üzüntülüyüz. Çünkü hiç kimse bizim söylediklerimize itibar etmedi. Ancak bugün, dün söylediklerimizi doğrulayan haberleri gazete manşetlerinden görür olduk.? diye konuştu.
Kurt, şunları kaydetti; ?Bizler, ?yapmayın, zinaya davetiye çıkarıyorsunuz. AB yasalarıyla hareket etmek bu ülkenin temeline dinamit koymaktan farksızdır´ derken, daha düne kadar bizi iftira ile suçlayan ?Siz hiç utanmıyor musunuz, Müslüman bir lider hiç böyle bir şey yapar mı? Böyle bir iddia yalandır!´diyerek bizi suçlayanlar şu Saadet Partililerden özür dilemeyecek misiniz? Saadet partililerden helallik istemeyecek misiniz? Daha düne kadar bize ?iftira atıyorsunuz. AK Partililer zinayı serbest bırakmaz olmaz böyle şey´ diyordunuz. Bugün lideriniz kendi partilerinin grup toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda bunu itiraf ediyor. ?AB istedi biz yaptık, maalesef bu konuda da yanıldık!´ diyor. Allah´a hamd olsun ki biz şerefli mücadelemizi son nefesimize kadar sürdürmekte kararlıyız.? Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Ali TİRİTOĞLU