MAÇKA KAZAN ONLAR KEPÇE!

MAÇKA KAZAN ONLAR KEPÇE!

Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları Trabzon´unen büyük ilçesinde görev yapmalarına karşın neredeyse herkesin evine misafir oluyor!

MAÇKA KAZAN ONLAR KEPÇE!

Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları Trabzon´unen büyük ilçesinde görev yapmalarına karşın neredeyse herkesin evine misafir oluyor!


Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe tarımının gelişmesi, kırsal kalkınma kapsamında çiftçinin ve tarım köylüsünün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi noktasında, yaz kış, yağmur çamur demeden mahalle mahalle Maçka´yı arşınlıyor.

EN BÜYÜK İLÇEDE GÖREV YAPIYORLAR!
Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Aydın´ın idaresinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında bugüne kadar el yapımı patlayıcı imalinde kullanımı nedeniyle yasaklanan gübre türlerinden bazılarında sisteme kayıtlı 3 bin 500 çiftçiye reçeteyle alışveriş yapabilme imkânı sunan. 2016 yılında başlatılan ve 2017´nin Mayıs ayında sona eren ?Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi? programı çerçevesinde 18-41 yaş arasındaki birçok çiftçiyi bakanlığın desteğinden yararlandıran.

GENELLİKLE SAHADALAR!
En son Kurban Bayramı´nda, bayram tatili dahi yapmadan vatandaşı, damızlık ve hastalıklı hayvanlar konusunda bilgilendiren, bunun yanı sıra kontrol görevini de eksiksiz yerine getiren Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları,yüzölçümü bakımından Trabzon´un en geniş coğrafyasına sahip ilçesi olan Maçka´da görevini yapmaya devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Şahin de dâhil olmak üzere 5 veteriner hekim, 7 ziraat mühendisi, 1 gıda mühendisi ve 1 memurun görev yaptığı ilçede hayvan sağlığından, bitkisel üretime, gıda kontrolden su ürünlerine kadar birçok alana bakılıyor.

BİR KEZ DAHA UYARDI!
Mesai arkadaşlarını kardeşi olarak değerlendiren ve bunu da ?Biz bir aileyiz!? sözleriyle destekleyen Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Şahin, Ekim ayı itibariyle başlayan fındık alan bazlı gelir desteği başvuru dilekçesi için başvuruların 29 Aralık Cuma günü itibariyle sona ereceğini belirterek, ilçedeki fındık üreticilerini uyardı.
Ali TİRİTOĞLU