BOZTEPE´YE YAPILANLARA KARŞIYIZ

BOZTEPE´YE YAPILANLARA KARŞIYIZ

BOZTEPE´YE YAPILANLARA KARŞIYIZ

BOZTEPE´YE YAPILANLARA KARŞIYIZ

Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt, Trabzon Kanuni Bulvarı çalışmaları kapsamında Boztepe´de yapılan tünele tepki gösterdi.


Kanuni Bulvarı projesi kapsamında Boztepe´de yapılan çalışmaları Trabzon´un hak etmediğini söyleyen Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt; ?Boztepe´mize yapılan beton istilasına karşıyız!? dedi.

TRABZON KÜLTÜRÜNÜ TANITMA DERNEĞİ TEPKİLİ
Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt, Trabzon Kanuni Bulvarı çalışmaları kapsamında Boztepe´de yapılan tünelin Trabzon´un görünümünü bozduğunu dile getirdi.
Dernek Başkanı Kurt, açıklamasında şunları kaydetti;
?Trabzon´umuzun trafiğini rahatlatmak amacı ile Kanuni Bulvarı projesi kapsamında yapılan yol ile 5 bin yıllık tarihi, kültürü ve doğası olan Trabzon´umuzun bu muhteşem manzarasına Boztepe´mize yapılan beton istilasına Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği olarak karşıyız.

TRABZON´A YAKIŞMADI
Şehrimizin en güzel yerine böyle bir yol yakışmadı. Bu proje önce Trabzon halkının bilgisine sunularak fikri alınsa idi çok daha iyi olurdu. Neden bu yol tartışmalara açılmadı.  Şimdi geri dönülemez şekilde Boztepe´mizin Trabzon´umuzun görünümü bozuldu.
Bizlere dedelerimizden miras kalan Boztepe´mizi bu şekilde çocuklarımıza torunlarımıza nasıl bırakabiliriz. Bunu nasıl gelecek nesillere izah edebiliriz. Denizle buluşamayan bir sahil kenti olarak,  en güzel manzarası cinayete kurban gitmiş bir şehir olarak, tütünü, fındığı hiç bir ürünü para etmeyen bir şehir olarak nereye sürükleniyor bu şehir diye soruyoruz yetkililere.?

BU ŞEHRİN İNSANLARINA SORUN
Kanuni Bulvarı projesi kapsamında yapılan çalışmaların Trabzon tarihi, kültürü ve doğasına zarar verir hale geldiğini belirten Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt,
yürütülen çalışmalarda Trabzon halkının da fikrinin alınmasının faydalı olacağını vurguladı.  Metin Kurt; ?Yetkilileri bu şehre vurulacak her kazma için bu şehrin insanından onay almaya davet ediyoruz.? ifade etti.
Ali TİRİTOĞLU