TRABZON´A MEMBA KALİTESİNDE SU

TRABZON´A MEMBA KALİTESİNDE SU

Atasu Barajının, su sorunu yaşatmayacağını açıklayan Genel Müdür Aydın; ?Trabzon´a kaliteli içmesuyu temin ediyoruz.?

TRABZON´A MEMBA KALİTESİNDE SU

Atasu Barajının, su sorunu yaşatmayacağını açıklayan Genel Müdür Aydın; ?Trabzon´a kaliteli içmesuyu temin ediyoruz.?


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon´a yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

TRABZON´A MEMBA KALİTESİ!
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Maçka´da inşa edilen Atasu Barajı ile kentin 2045 yılına kadar içmesuyu sorunu ortadan kalkacağını açıkladı.
Genel Müdür Aydın;?Özellikle Trabzon şehir merkezi ve Yomra ilçe merkezi ile güzergâh üzerindeki yerleşim yerlerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 92 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı ile modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları devam etmektedir.? dedi.

 

TRABZON´U TAŞKINLARDAN KORUYORUZ

Karadeniz Bölgesinin taşkınlar bakımından büyük risk içeren bir bölge olduğunu belirten, taşkınların tabii afetler içerisinde en tehlikelilerden birisi olduğunu kaydeden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın;  ?Biz de vatandaşlarımız taşkın tehlikelerine karşı korumak için üst havzalarda teraslama alt havzalarda ise dere ıslah çalışmaları yürütüyoruz.? diye konuştu.
Karadeniz´de taşkınlara artık köklü çözümler getirdiklerini vurgulayan Genel Müdür Aydın; ?Bütün havzayı masaya yatırarak, önce yukarı havzadan başlayıp, dereye kadar olan kısmı bir bütün halinde ele alıyoruz. Trabzon ve ilçelerinde son 16 yılda tamamladığımız 98 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve topraklarımızı korumaya devam ettik. Bu tesisler ile Trabzon şehir merkezi, 194 adet yerleşim yeri ile 9 Bin 700 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca inşaatı devam eden 25 adet taşkın koruma tesisi bulunmaktadır.? ifadelerine yer verdi.

SOLAKLI VADİSİ YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Solaklı Vadisi´nde de örnek bir projenin hayata geçirildiğini söyleyen Genel Müdür Mevlüt Aydın; ?Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi adında 20 km´lik bir güzergâhta çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Of?Çaykara arasında yaptığımız bu proje ile Vadi muhteşem bir hale getirildi.? şeklinde konuştu.