EMRE ESERLERİYLE ALKIŞLANDI

EMRE ESERLERİYLE ALKIŞLANDI

EMRE ESERLERİYLE ALKIŞLANDI

EMRE ESERLERİYLE ALKIŞLANDI

21 Mart Down Sendromu Günü dolayısıyla üç yıldır kurs gördüğü Maçka HEM ´de ürettiği eserleri sergileyen Emre Akman alkışlandı.

Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, askeri ve sivil erkânın yanı sıra, kurum amirlerinin de katıldığı sergi açılışında 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kutlandı.

EMRE´NİN EL EMEKLERİ SERGİLENDİ
21 Mart Down Sendromu Günü dolayısıyla Maçka Halk Eğitim Merkezi´nin devamlı öğrencilerinden Emre Akman´ın eğitmenleriyle birlikte hazırladığı birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler, ilçe halkının ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Açılış kurdelesini Kaymakam Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Koray Koçhan, ve Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal ile birlikte kesen Emre Akman, başarılı çalışmalarıyla başta öğretmenleri olmak üzere sergiye katılan tüm konukların hayranlığını ve takdirini kazandı.
Beğenilere yüzündeki gülücüklerle karşılık veren Emre Akman, kendisine yönelik övgülere teşekkür etti.

ÜÇ YILDIR EMEK VERİYOR
Sergiyle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis Emre Akman´ın üç yıldır Halk Eğitim Merkezinde açılan kursları takip ettiğini belirtti.
Reis; ?Üç yıldır Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslara devam eden Emre, güler yüzü, neşesi, başarılı çalışmaları ve sevimliliğiyle Halk Eğitimi Merkezinin gözbebeği oldu. Emre büyük bir heyecanla hazırlandığı sergi için davetiyeleri özel olarak kendisi hazırladı.? dedi.

21 VE 3 RAKAMLARININ SIRRI!
Dünya Down Sendromlular Günü´nün 21 Mart olması sebebiyle serginin her yıl olduğu gibi bu yıl da bu tarihte yapılmasının planlandığını belirten Reis; ?21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireylerin eksiği değil fazlası olduğunu unutmamamız gerekiyor.? diye konuştu.
Fatma KARAHASANOĞLU