BİR MÜSLÜMAN NEDEN NAMAZ KILMAZ?

BİR MÜSLÜMAN NEDEN NAMAZ KILMAZ?

Günümüz Müslümanlarının en büyük hatasının namaza ehemmiyet vermemek olduğunu söyleyen Bulut, Asrı Saadette münafıkların bile namaz kıldığını hatırlattı.

BİR MÜSLÜMAN NEDEN NAMAZ KILMAZ?

Günümüz Müslümanlarının en büyük hatasının namaza ehemmiyet vermemek olduğunu söyleyen Bulut, Asrı Saadette münafıkların bile namaz kıldığını hatırlattı.

Namaz Gönüllülerinin çalışmalarını organize ederek konferanslara katılan TV ve Radyo programları yapan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, geçtiğimiz hafta başında ilçemiz Maçka’daydı.

NAMAZLA YAŞAYIP, NAMAZLA DİRİLMEK
2022 Aile Haftası Etkinlikleri münasebetiyle Maçka İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda “Namazı Yaşayıp Namazla Dirilmek (Ailemde Namaz)” konulu bir konferans gerçekleştiren İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, bir Müslüman için en kötü şeyin Namaz kılmamak olduğunu söyledi.
Maçka Müftülüğü Konferans Salonunda Kuran tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci yaparken, programa Mehmet Cebeci’nin yanı sıra, daire amirleri, Din görevlileri, Öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


“MÜSLÜMAN NEDEN NAMAZ KILMAZ?”
Konferansa “Müslüman neden namaz kılmaz?” sorusuyla başlayan Ahmet Bulut, günümüz Müslümanlarının en büyük hatasının namaza ehemmiyet vermemek olduğunu belirterek; “Neden Namaz? Çünkü namaz imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz. Peygamberin hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiçbir şekilde terkine izin verilmemiştir. Buna rağmen günümüz Müslümanlarının en çok ihmal ettiği, kıymetini bilmediği bir ibadettir.” dedi.

ASR-I SAADETİN MÜNAFIKLARI BİLE NAMAZ KILARDI,
GÜNÜMÜZ MÜSLÜMANLARI İSE KILMIYOR!

Bulut bir de örnek verdi; “Asr-ı Saadetteki münafıklar namaz kılardı. Oysa günümüz Müslümanları ne yazık ki namaz kılmıyor. Ne kadar acı değil mi?”
Namaz eğitiminin küçük yaşlardan itibaren çocuğa verilmesi hatta sevdirilmesi gerektiğinin altını çizen İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, “Niçin Namaz kılmalıyız?” “Namaz ibadetine ne zaman başlanmalı?” “Namaz bilinci çocuğa nasıl aşılanır?” “Namazı çocuğa sevdirmek için neler yapılmalı?” “Çocuk namaz kılmıyorsa anne-baba nasıl hareket etmeli?” gibi soruları cevaplandırdı.

Ali TİRİTOĞLU