FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURUN

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURUN

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURUN

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURUN

21 Mart Dünya Orman Günü dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtan Başkan Genç, önemli tavsiyelerde bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Meydan Parkı´nda vatandaşlara fidan dağıttı. Etkinlikte vatandaşlara 3000 adet çam fidanı hediye edildi.

VATANDAŞA ÖNEMLİ TAVSİYE
Etkinlikte vatandaşlara fidan dikmenin önemini anlatan Başkan Genç; ?Kendinize ait arazilerin uygun alanlarına fidan dikin... Eğer kendinize ait araziniz yoksa sivil toplum örgütlerinin ya da kamu kurumlarının fidan dikim etkinliklerine katılarak fidanları toprakla buluşturun.? dedi.

61 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
Dikilen fidanlar ve yapılan parklarla birlikte Ortahisar´da kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırıldığını belirten Başkan Genç; ?Yeşil Ortahisar hedefimizi tamamlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. En az 61 bin fidan dikerek, yeşili artıracağız. Bu bizim boynumuzun borcudur. Geleceğimize bırakacağımız bir mirastır. Bu şehirde yeşili bir metre kare de olsa artırmak bizim için çok önemlidir. Bu amaçla her mahallemize en az bir park yaparak bütün vatandaşlarımızı yeşil alanlarla buluşturacağız. Çünkü yeşil alanlar, ormanlar, ağaçlar insana huzur ve mutluluk veriyor. Yeşil alanlarda bir nebze olsun ferahlıyoruz, rahatlıyoruz ve moralimiz düzeliyor. İnşallah, yeşil Ortahisar hedefi doğrultusunda yeni dönemde ilçemizi parklarla ve yeşil alanlarla donatacağız.? diye konuştu.