YOLUMUZU AYDINLATIYOR

YOLUMUZU AYDINLATIYOR

YOLUMUZU AYDINLATIYOR

YOLUMUZU AYDINLATIYOR

ADD Şube Başkanı Verep, Türk siyaset bilimci, yazar ve öğretim üyesi Kışlalı´nın bombalı suikastla katledilişinin 20. yılında, hâlâ fikirleriyle yaşadığını vurguladı.

Türk siyaset bilimci, siyasetçi (eski bakan), yazar ve öğretim üyesi Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 Perşembe günü, Ankara´da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden bu yana geçen 20 yıldır unutulmadı.
Merhum Kışlalı´nın vefatının 20. Yılında bir basın açıklaması yayımlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep; ?Devrim Şehidi Ahmet Taner Kışlalı yolumuzu aydınlatıyor...? dedi.

DÜŞÜNCELERİ BİZİMLE BİRLİKTE
Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
?Devrim Şehidi Ahmet Taner Kışlalı yolumuzu aydınlatıyor...
Devrim ve demokrasi şehidimiz Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı´yı 21 Ekim 1999´da evinin önünde uğradığı hain bombalı saldırı sonucu kaybettik. Aramızdan alınan Ahmet Taner Kışlalı´nın bedeni varlığıdır. Düşünceleri, söylemleri ve eylemleri yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
?Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür... Slogan Atatürkçülüğüne karşıyım.´ diyerek, Kemalizm´in devrimci niteliğini sergileyen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ülkemizin sürüklendiği çıkmazları çok önceden tespit ettiği için katledilmiştir. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, bütün yazılarında, konuşmalarında, araştırmalarda ve eserlerinde sis perdesini aralamak ve karanlık güçlerin gizli amaçlarını ifşa etmiştir. Atatürk düşmanlığının boyutlarını ve gerisindeki odakları geniş kitlelere anlatmayı ve toplumu aydınlatmayı görev bilmiştir. Binlerce öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce makale yazmış, onlarca kitap yayınlamıştır.

ÖLÜMLER BİZİ YILDIRAMAZ, KORKUTAMAZ
Cumhuriyet düşmanları Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı´dan elbette ki rahatsız oldular. Tıpkı Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy´dan, Doç. Dr. Bahriye Üçok´tan, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu´dan rahatsız oldukları gibi... Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu gibi Ahmet Taner Kışlalı da devletin ve toplumun gözleri önünde katledildi. Cinayeti aydınlatılmadı daha doğrusu aydınlatılmak istenmedi. Ancak, failleri çok iyi bilmekteyiz.
Atatürk Devrimi, demokrasi ve özgürlükler için Cumhuriyetin temel niteliklerini korumak ve yaşatmak için yaşamlarını hiçe sayanlar ölümsüzdür. Yolumuzu aydınlatan ışıktır. Rehberimiz ve yol göstericimizdir.
Prof. Dr. Muammer Aksoy şehit edildiğinde Genel Başkanımız derneğimizi henüz 7 ay öncesinde kurmuştu. Doç. Dr. Bahriye Üçok kurucu üyemiz. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı önce Genel Başkan Yardımcımız sonrasında da Genel Yönetim Kurulu üyemiz. Cumhuriyet Devrimi şehitlerimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği´nin varlık nedenidir, onurudur. Tümü Atatürkçü Düşünce Derneği´nin mücadelesinde yaşamaktadır. Ölümler bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez...
Ne demişti şair; ?Biz halkız, yeniden doğarız ölümlerde.´  
Cemal Verep
Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Başkanı
?
Ali TİRİTOĞLU