KENDİ ALTYAPIMIZI KURMALIYIZ

KENDİ ALTYAPIMIZI KURMALIYIZ

KENDİ ALTYAPIMIZI KURMALIYIZ

KENDİ ALTYAPIMIZI KURMALIYIZ

MOBİSİAD istişare toplantısında konuşan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu; ?Mobil iletişim ve bilgi teknolojilerinde kendi altyapımızı kurmalıyız?

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) istişare toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nda (TTSO) gerçekleştirildi.

MOBİL İLETİŞİMDE DE ÖNEMLİ SORUNLAR VAR
Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Meclis Üyesi Ahmet Kazaz ve sektör temsilcileri katıldı.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada; ?Bölgesel bu tür toplantıların yapılarak sorunların tespiti ve gelecek stratejileri belirlenmesi çok önemli. Her sektörde olduğu gibi mobil iletişimde de önemli sorunlar olduğunu biliyoruz. Önemli olan bu sorunları kısa zamanda azaltmaktır. Biz de ilgili meslek gruplarımızdan gelen sektörle ilgili sorunları çözümü için TOBB kanalıyla bakanlıklara iletiyoruz? dedi.

SEKTÖR HAYATIMIZIN İÇİNE GİRDİ
Sektörün insanların hayatında önemli yer tuttuğunu ifade eden Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
?Sektör hayatımıza öyle bir girdi ki artık çıkması hepimizin adeta ölümü demektir. Geçenlerde bu deprem olayından dolayı internet akışında sıkıntılar oldu, öyle hale geldik ki artık internet bağlantısının kesildiği an sanki insanın kalp atışları da sıfıra doğru iniyor. Toplum şu anda bu frekanslar olmadan hiçbir şey yapamaz. Sektör o kadar ileri seviyeye gelecek ki ülkelerin yok oluşu da buna bağlı olabilir. Bu bakımdan her zaman bir bypass hattıyla kendi imkânlarımızla kendimizin ayakta kalmasını sağlayacak altyapı sisteminin de kurulmasının şart olduğu ortaya çıktı. Elbette bugün mevcudu kullanarak teknolojinin yanında olacağız ama yarını düşünerek gerekli tedbirleri de almamız gerekiyor.?

KISITLAMALAR DOĞRU DEĞİL
Hacısalihoğlu, bir mobil iletişim aracının parasal değeri ve ticarette yarattığı katma değerin küçük olduğunu ancak bu araçlarla yapılan ticaretin ekonomiye yaptığı katkının uçuk rakamlara çıktığını da vurguladı. Başkan Hacısalihoğlu, zaman zaman sektörde yapılan kısıtlamaların da doğru olmadığını belirterek; ?Bu kadar geniş katma değer yaratan bir sektörde kısıtlama olmamalı. Bu sektörün çok yakından takip edilmesi ve ilgili kurumların alacağı kararlarda sektörün frenlenmesi değil önünün açılması gerekir.? dedi.
Konuşmaların ardından MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu´na günün anısına bir plaket verdi.