ORHUN ALFABESİ ÖĞRETİYOR

ORHUN ALFABESİ ÖĞRETİYOR

ORHUN ALFABESİ ÖĞRETİYOR

ORHUN ALFABESİ ÖĞRETİYOR

Türklerin ilk alfabesi olan ve Orhun Yazıtları´nda kullanılan yazı dili meraklılarına gazeteci Berkant Parlak tarafından ders olarak veriliyor.

Trabzon´da Ortahisar Belediyesi tarafından Türklerin ilk kullandıkları alfabe olan ve Orhun yazıtlarında da kullanılan yazı dili düzenlenen kursla meraklılarına öğretiliyor.

ORTAHİSAR BELEDİYESİNDE ORHUN YAZILARI
Trabzon Ortahisar Belediyesi´nce Türklerin ilk kullandıkları alfabe olan ve Orhun yazıtlarında ki yazı dili düzenlenen kursla gazeteci Berkant Parlak tarafından meraklılarına öğretiliyor.
Katılımcıların, Türk harfleriyle okumayı ve yazmayı öğrendiği eğitim, aynı zamanda ?Türk Yazısı? kitabının yazarı da olan gazeteci Berkant Parlak tarafından veriliyor.

?KENT KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAK?
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyelerin görevlerinin aynı zamanda kentin kültürüne, tarihine katkı sağlamak olduğunu belirterek; ?Ortahisar Belediyesi olarak geçmişten bugüne büyük uygarlıkları inşa eden milletimize ait yazıyı vatandaşlarımıza öğretiyoruz. Ortahisar Belediyesi daha önce kurduğu Tarih Müzesi, bastırdığı önemli kaynak eserler ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle kültüre önemli katkılar sağladı. Bu eğitimimiz de onlardan biri. Bu tür faaliyetlerimiz hiç aralık vermeden devam edecek.? dedi.